Nyheter vecka 9

Experternas råd inför 3:12-förändringen: Maxa utdelningen

Ta ut maximalt belopp i utdelning – och ta om möjligt ut mer i lön.
Det är några av råden som företagare får inför förändringarna av de så kallade 3:12-reglerna. Läs mer i DI här.

M: Nya 3:12-reglerna ska inte genomföras

Moderaterna manar till uppror mot de nya 3:12-reglerna och går samtidigt till hårt angrepp mot regeringen. ”Det förslag som nu ligger ska inte genomföras”, säger partiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulf Kristersson. Läs artikeln i DI här.

Skatteförslaget hotar jobb och tillväxt

– De små, jobbskapande företagen får ta smällen om de föreslagna nya skattereglerna för fåmansbolag blir verklighet. Finansministern måste stoppa förslaget – annars hotas Sveriges ­tillväxt, skriver Företagarnas vd Günther Mårder. Läs artikeln i SvD här.

Miljöpartiet säger nej till nya 3:12-reglerna

Miljöpartiet säger nej till förslaget om nya 3:12-regler och hävdar att det slår alldeles för hårt mot landets småföretag. Partiet driver nu på i regeringen för att stoppa delar av utredningen. Läs hela artikeln i DI här.

Ny skattehöjning kommer slå hårt mot oss företagare

Du som är politiker och som vill påverka förutsättningarna så att fler jobb kan skapas borde vara särskilt intresserad av villkoren vi har för att driva våra företag. Vi är 22 företagare från Västernorrland som är oroade för det förslag till nya regler för beskattning av ägarledda företag, den så kallade entreprenörsskatten eller 3:12-reglerna. Reglerna är mycket komplicerade men helt avgörande för villkoren för att äga och driva företag. Läs hela artikeln här.

S och MP i storbråk om 3:12-reglerna

Förslaget på nya 3:12-regler skapar en djup spricka i regeringen. Det hårt pressade Miljöpartiet försöker nu stärka sin småföretagarprofil och kräver att delar av förslaget dras tillbaka. Men finansministern viftar bort MP-kritiken och går istället till hårt angrepp mot näringslivets skatteplanering. Läs hela texten i DI här.

Tobias Wikström: Nu har han chansen att stödja företagen

En av de skarpaste kritikerna av Anders Borgs skärpning av 3:12-reglerna skrev en kraftfull artikel på Di Debatt den 30 maj 2013. Han var miljöpartist och hette Per Bolund. Nu har han chansen att stödja företagen, skriver Tobias Wikström i DI. Läs mer här.