Nyheter ve 27

Värna om oss företagare i stället för att straffbeskatta oss

Vår regerings intresse i företagen handlar tyvärr bara om höjda skatter. Den höjer skatt på allt som rör sig, på alla som engagerar sig eller skapar jobb. Eller hur ska man annars se på ny flygskatt, höjda bilskatter, fler som ska betala höga marginalskatter och kraftigt sämre entreprenörsskatt? Alla extrainsatser som kan lyfta Sverige ska bestraffas. Inte förvånande att det nu åter går att ange på deklarationsblanketten att näringsverksamhet bedrivits ”passivt”, skriver Salka Börjeson Eynon i Dalarnas Tidning. Läs mer här.

Finansministern: Viktigt att beskatta företag hårdare

”Hon återkom till ämnet under samtalet, och pekade ut den låga beskattningen på kapital som en av orsakerna till att klyftorna ökar snabbare i Sverige än i de flesta andra länder.
– Vi har lagt förslag för att beskatta företagare mer, och 50 procent av de skattehöjningarna skulle betalas av de 1 procent rikaste. SD och alliansen protesterar; de vill skydda den rikaste procenten, sade Magdalena Andersson.”

Läs hela texten i Dagens Arena här.

 

Bolund: MP kan tänka sig dra tillbaka förslaget om höjd skatt för fåmansbolag

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är beredd att dra tillbaka regeringens kritiserade förslag om skärpta regler för fåmansbolag. Det beskedet gav han på DN:s Almedalsscen på lördagen. Läs hela artikeln i DN.